Игра 2048 Игра онлајн

Кој не знаеше дека по најзабавна “Angry Birds”, зависност “дрва”, и комични “Flappy птица”, постои уште една Ќе најинтересните 2048 онлајн игра која ги зема на интернет од страна на невреме?
Да, 2048 , нов puzzle игра која е најновата сензација во зависност од игри.
2048 е нова популарна еден играч puzzle игра за мобилни и интернет. Таа е тип лизгачки блок мозаик, повеќето како да се дрва, но наместо на појавување на дрва, тука ќе одговара на секоја од две плочки кои имаат исти броеви.
Темата на игра базирана на старата timey загатка игра, Klotsk, кој беше сличен на Судоку-како мрежа? 2048 година , исто така, вклучува математика како Судоку. Во 2048 година игра кул математика е фасцинантен, Јас сум проклето сигурни, ќе го сакам.
Главната цел на 2048 година е да се комбинираат сите броеви кои се прикажување на плочки додека не го достигне 2048 пред да ја стартувате од собата.
А 19-годишниот италијански тинејџер и програмер, Габриеле Cirulli, изградена оваа возбудлива 2048 игра . Играта е веб-базирани, и ќе може да игра преку мобилен и интернет.
Во моментот кога ќе почнете да играте игри 2048, верувајте ми ќе се закачи, тоа е многу, многу зависност !!

Како го прави 2.048 дела?

Дали е тешко да се игра 2048 и ги разбере нејзините чудни математика?
Не, не сите, ова е досадно алгебра математика, ќе треба само неколку секунди за да се разбере алгоритам и го добиете висат на игра, откако ќе знаат, тоа е бум !!
Ќе биде шампион !!
2048 дисплеј со 4 × 4 мрежи. Значи, кога ќе почнете 2048, ќе видите две плочки на мрежа, секоја плочка покажува бројот 2 или 4.
Можете да го притиснете ги копчињата со стрелки на тастатурата за да се движат на овие плочки околу како и генерирање на нови плочки, кои се исто така 2 или 4.
Кога две исти плочки вредност се судираат едни со други, тие се поврзуваат за производство на една повисока плочка, која се прикажува збирот на двете плочки.
Толку повеќе ќе ви се позанимавам, повисока плочки ќе добие, и одборот ќе стане уште преполн. Вашата крајна цел е да стигнат до 2048 година пред да го стартуваш вашата соба на одборот.

Како да се победи во 2048 – совети и трикови за 2020

Иако математика зад оваа забавна игра е многу лесно, игра 2048 самата треба добра стратегија и мал предизвик.
Јас го направиле многу време; Јас сум зависник од оваа игра; мојата девојка станува луд цело време кога таа игра и не достигне до 2.048 .
Може да се прашуваат како да стигнат до 2048 година што е можно поскоро, бидејќи вие не сакате да се флип плочки илјадници време. Ајде да ги разгледаме во некои работи совети и трикови;

Разбирање на плочки се движи;

Во 2048 година игра имате само четири движења горе-долу и лево-десно. Секој пат кога ќе флип, плочките се движат својата позиција. Плочите се прикаже само 2 или 4 броеви, и при комбинирање на едни со други, бројот станува повисок, еднаков на збирот на овие две плочки.
Па затоа е подобро да се практикуваат доволно да се разбере на плочки движат, толку повеќе знаете алгоритам 2048, толку повеќе шанси да стигнат до 2048 брзо.

Не одат по големи плочки

Тоа може да биде тешко да се одолее на искушението и оди по големи плочки на табла да ги комбинирате. Тоа најчесто ве става во многу тешка ситуација, па сакаат да го комбинираат со помали нумерирани плочки и игра со стратегијата.

Обидете се да остане на аголот

Тоа е подобро да се движат на плочки на краевите и да се осигура дека имате доволно одбор да донесе нови плочки. Луѓе, кои група на плочки во аголот, тврдат дека за да стигнат до 2.048 наскоро.
Обидете се да се донесат нови плочки во средината, а потоа повлечете ја во аголните да се комбинираат со другите.

Размисли пред да направите потег

Понекогаш не може да се погоди она што може да биде најдобар потег, не се откажат ако не се направи добар потег. 2048 ви нуди толку многу можности да се надоместат од вашиот лош потег, онолку долго колку што имате празен простор на одборот.
Ако сте збунети она што е најдобар потег, размислете повторно каде картички на играта табла се, и дали е или не треба да се промени, пред размислување за нови лични карти.

Оди по плочки кои се спојуваат со повеќе плочки

Ќе имаат шанса многу пати да се комбинираат повеќе плочки, обидете се да се направат овие потег тупаници.
Земи го на овој начин, толку повеќе ќе ви се задржи слободен простор на табла, толку подобро можност да ви донесе нови картички.
Со еден потег, можете само да го замени на картичката можете наредени со нов. Додека со повеќе картичка, вие не само што донесе една картичка, но, исто така, да се ослободиме од повеќе картички на табла.